ROTTERDAMSCHE CONFITUUR
ROTTERDAMSCHE CONFITUUR IN AFRIKAANDERWIJK/ 1 OKT. 2015
door Ryan, Shurnel & Ridge
"Vandaag gingen we, Ryan, Shurnel en Ridge langs bij de Rotterdamsche Confituur. Omdat we graag ook ondernemers willen worden vonden we interessant om de buren van Niffo Galerie/ Recycle Studio te interviewen.
De eigenaar van Rotterdamsche Confituur is Ewald, een vriendelijke man in de veertig.
Hij maakt jam en verkoopt het aan 50 filialen in Nederland. De Rotterdamsche Confituur bestaat al 4 jaar en ze hebben twee filialen.
Samen met zijn partner is Ewald begonnen aan deze onderneming. In het begin hadden ze 4 plannen op papier geschreven waarvan maar eentje uitvoerbaar was.
Rotterdamsche Confituur werkt met vrijwilligers, maar ook jongeren van praktijkonderwijs. Ewald vindt belangrijk om deze jongeren aan hun toekomst te helpen.
Hun product is voornamelijk confituur. Confituur is een ouderwets naam voor jam en die wordt met de hand gemaakt. Daarvoor worden oude technieken gebruikt met ouderwets pannen.
Rotterdamsche Confituur is van woensdag t/m zaterdag open van 8.00 uur tot 19.00 uur.
Voor hun gaat werken door ook na 19.00 uur. Met andere woorden hard werken!"